Harstad - Kristiansund

 
 
23. juli - målet nådd!
Vi er i Kristiansund! Kom fram kl 17.00. Avsluttet med strålende vær og frisk bris fra nord :) Ringen er sluttet:  Harstad - Fredrikstad. Skal det bli flere langturer nå, må de gå sydover. Det har vært en fantastisk tur med opplevelser som som setter spor. Vakker og dramatisk natur, trivelige og hjelpsomme mennesker og det vi kan kalle et "happy ship". Det er faktisk helt nødvendig å seile!


22. juli - spooky
Onsdag kveld ankom vi Knarragsund nordøst på Hitra. Torsdag var planen å dra rundt nordsiden av Hitra og nedover, men det var meldt kuling fra nord. Vi måtte derfor gå sydover på innsiden av øya. Det ble en lang dag med kuling og regn. Vi fant en spooky campingplass, der vi fikk den eldste og minste hytta, uten innlagt vann, men med utlagt do! (Jfr. bildet)21. juli - våte greier
Dette ser muligens ut som en at klientene til kirkens bymisjon. Det er imidlertid det eminente mannskapet Ellen Margrethe Gaare som har hygget seg med regn i 9 timer. Vi er nå kommet fram til nordenden av Hitra og ser at Kristiansund er innenfor rekkevidde. Vi ligger i Knarragsund og tørker opp etter en laaang dag.  (Bildet under: På veien passerte vi det karakteristiske fyret - Kjeungskjær fyr.)
20. juli - endelig litt godvær
Endelig litt sol og varme og litt vind i ryggen. Vi er øst for Åfjord og kommer til å slå oss til i Revsnes. I morgen kommer vi til å passere Trondheimsfjorden. Vi har nå tro på at vi skal nå frem til Kristiansund torsdag morgen. Mannskapet lever stadig sammen i fred og fordragelighet :-), er dagens sms rapport.

 

 
18. juli - ikke lenger værfast
Vi dro fra havna i Brakstad kl. 20.00 etter at vinden hadde løyet noe. Det var stadig tung sjø da vi rundet Aglen og Utvorde og kom inn til Lauvnes i Flatanger rundt midnatt. I morgen kan vi begynne på en indre led som vil ta noen timer. Vi håper at vi kan være i utløpet av Trondheimsfjorden tirsdag, skrev Petter søndag natt.

19. juli - Ellen Margrethe er nytt mannskap
Vi ligger værfaste mens det blåser kuling på Folda. Håper det gir seg til kvelden slik at vi kan fortsette mot Flatanger i kveld. Etterhvert vil vi få 2 dager med innsakjærs ned mot Trondheimsfjorden. 
 

 

 
 

17. juli - Brakstadhavn
Vi er kommet over Folda og ligger i Brakstadhavn, vest på Jøa. Som bildet viser er vi kommet til et sted hvor færingen føler seg hjemme. Overnattingen blir i vabåten til venstre. Stedet har en egen pub som er et naturlig sted å besøke etter å ha krysset Folla. I morgen går ferden videre dersom været tillater det. Hardt styrbord :-), er dagens melding fra Calisto. - OG så kom det et bilde litt senere med utsikt fra nevnte pub (under). 
16. juli - Rørvik rett fram
Tobåter på langtur møtes.....
Vi nærmer oss Rørvik og regner med å være fremme kl. 22.00. Etter en natt på Tjøtta dro vi videre til Vennesund. På veien møtte vi det som kalles Landvindsrokk. Det er den tøffeste vinden og bølgene vi har opplevd på turen så langt. Båten fikk litt medfart, men nå er det meste fikset.

I dag gikk vi på innsiden av Austra i en svært smal og grunn kanal. På ei brygge møtte vi en kar som mente at faren hans hadde bygget båten vår.

I morgen er det mannskapsskifte. Ellen Margrethe kommer ombord og vi skal krysse Folla sør. Vi drikker kaffe i en vakker solnedgang og synes livet til sjøs er et godt liv :-), står det i dagens melding fra Petter.15. juli - på vei mot Brønnøysund
Vi er på vei mot Brønnøysund i fin NØ vind og vakkert vær. Bak oss ser vi Dønnamannen, de 7 søstre - forran Vega og en sovende Kim. I går selte vi i 11 timer og satte til alutt rekord på 9,5 knob, meldes det fra nord.14. juli - på vei mot Dønna
Petter melder om 8,5 knop i rom slør på vei mot Dønna!12. juli  - Træna
Midnattsol på sanna på Træna. I morgen får vi skyss over til øya og skal gå i Kirkehelleren som en kan se til venstre på bildet. Vi skal også opp til radarstasjonen og gå tur rundt Trænastaven. Turen fra Lovsund og ut ble litt ruskete i stiv kuling. Forstatt tøfft vær i vente.


12. juli - huleboere
Vi er sydøst på Lovund. Må snu siden det er umulig å gjennomføre turen på høyvann og mye klatring. Har vært inne i en hule som bildet viser. Vi drar til Træna i kveld. (P.S. Redaktøren tar en liten pause i skrivingen da han selv skal til sjøs, og han har ikke inverter ombord, (til å lade pc)).


11. juli - Lovund
Vi er på vei til Lovund. Litt tust med motoren og dårlig værmelding for i morgen gjorde at vi ble "øyhaikere" med rutebåten. Ble oppgradert fra lite rom til største hytte(!!!) (hytta til venstre :-)) Fantastisk aften. Kanskje tar vi en dag på Træna i morgen. Nytt eventyr rundt hver sving, er meldingen fra Petter.11. juli - mot Lovund
Vi er på vei mot Lovund, melder Petter i en SMS. Det blåser fra nordøst, nydelig vær og stor stemning ombord. Hadde et flott opphold på Selsøyvik, skriver han videre. - Vi leide oss rom iherberget, og spiste nystekt selvfisket makrell, med godt drikke til. Godt å få tørket opp, sier en fornøyd skipper.
 

 
10. juli - på vei til Selsøyvik
- Vi har funnet ei bukt hvor vi venter på været. Blåser kuling, meldes det. Kim er kommet ombord.
 
 
 
Reiserute foreløpig til nå

Harstad til Sandtorg, Tjelsundet.
Dag to ble liggedag. Motorhjelp fra Stig, Gammel-Stein og Oddgeir.
Dag tre ned til Tjeldsund til Lødingen, over Vestfjorden via Tranøy fyr og frem til Straumhavn på utsiden av Hamarøy. Dag fire værfast i Straumhavn på grunn av mye vind.
Dag fem Straumhavn via Skutevik, forbi Steigen, over Folda til Kjerringøy. I Skutevik fikk vi god hjelp til reparasjon av styrevolen av "Minken". Dag fem Kjerringøy til Bodø over Saltfjorden til Arnøy i Gildeskål.
Dag seks går fra Arnøy mot Kunna.
 
 

 
8. juli - fremme på Kjerringøy
Her på Kjerringøy hører i grunnen båten hjemme, skriver Petter i en sms.


7. juli - Steigen og Folda
Jens sover seg gjennom Steigen. Det har vært en dag men et oljeblankt hav, forteller Petter. 
 
 

6. juni - værfaste i to dager

Leirplassen i Straumsund på Hammarøy innuder det vakre fjellet Hamamrøyskaftet.

 

 3. juli - i gang!
- Vi ror i midnattsolen på en fjord som heter Skjellsund, sier Petter i en lydmelding fra nord. - Vi har fått motorstopp og prøvd å få motoren reparert hos noen mannfolk med eget motorverksted, men det klarte de ikke. Nå får vi se om vi drar inn til Sandtorg (Harstad) for reparasjon, eller om en ny maskin må til. Det har vært en flott tur med havørn, niser, masse fisk og mye fugl.
Ny melding fra Petter dag 1. "Det regner, men vi har det helt fint her på Sandtorg. Muligens kjøper vi ny motor her. Her er det fullt av trivelige og hjelpsomme mennesker".1. juli - båten er på plass 

Færingen er nå kommet til Norbase i Harstad. Her blir den liggende til Jens og jeg er på plass kommende lørdag. Som det framgår av bildet over gir skjærgåren like utenfor havna et inntrykk av hva som venter oss.


23. juni - færing i gladpack
Færingen ble sendt med MV Scan Fjell i dag. Destinasjonen er ikke bestemt ennå. Innpakningen ble gjort fagmessig av Jan Inge og kolleger på kaia på Høllen-Vest. Turen opp til Lofoten eller Vesterålen vil ta ca. en uke.

 
21. juni - pakket og klart
Færingen er nå nypusset og snart pakket klar for transport nordover. Vi har gjort en del små justeringer på kalesjer, den gamle påhengsmotoren er erstattet, seil er lappet og 35 liter bensin er tanket opp.